Ankara'da Güzellik Haberleri
|
|
Tarih : 19.11.2015 13:31:36 |
|
Bu haberi
3.691 kişi okudu. |
Saç Dökülmelerine Dikkat
Saç dökülmesi hakkında dikkat edilmesi gerekenler
Saçlarımız birçok nedene bağlı olarak dökülürler. Önemli olan dökülen saçlarımızın hangi nedenden dolayı döküldüklerini bulabilmektir.Normal bir insanda günlük 200 tele kadar dökülen saçlar normal olarak kabul edilir ve endişelenmeniz gereken bir durum olmadığını gösterir.
SAÇ NEDEN DÖKÜLÜR?
Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Erkeklerde daha sık olarak görülen saç dökülmesi, 25 yaşına kadar erkeklerin %25'ini, 40 yaşına kadar %40'ını, 50 yaşına kadar %50'sini etkiler. Saç dökülmesinin tedavisine geçmeden önce, saç dökülmesinin tipi mutlaka bir uzman hekim tarafından incelenmelidir.
1-Stres Nedenli Saç Dökümesi
Stres nedenli dökülmede saçın büyüme evresinde ki kalış süresi düşerken, dinlenme evresinde ki süresi artar bu da saçlarımızın dökülmesine neden olur.Bunun yanında bir de saç dökülmesi olan bir insanın bunu bir sorun haline getirip dökülmeyi arttırması da mümkündür.Stres bütün hastalıklarda olduğu gibi saçta da önemli bir rol oynamaktadır.
2-Kullanılan İlaçlar Yüzünden Saç Dökülmesi
Bunların başında tabi ki de kemoterapi geliyor.Bunun yanı sıra doğum kontrol hapları,akne ilaçları, anabolik steroidlerde saç dökülmesine neden olabilmektedirler.
3-Tiroid Hastalığı ve Demir Eksikliği
Tıpta hiper ve hipotiroidi olarak geçen tiroid bezinin çok fazla ya da gereğinden az çalışmasıyla ilgili yaşanan hormon bozukluğu tedavisi sırasında da saç dökülmesi görülmektedir.
Demir eksikliği anemisi, ağır adet kanamalarından veya demir zengini besinlerin çok fazla tüketilmemesinden kaynaklanmaktadırlar. Demir eksikliği, kadınların saçlarının zayıf görünümlü olması ve kadınlardaki saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biridir.
4-Dengesiz Beslenme
Yetersiz beslenme de saç dökülmesine neden olan etkenlerden biridir. Özellikle bilinçsiz yapılan diyetlerde ve tek yönlü beslenmelerde saç, yaşam döngüsünde gerekli olan vitamin, mineral ve yapısındaki keratinin yapıtaşı olan proteini yeterli düzeyde alamamasına sebep olmaktadır.
|