Ankara Güzellik Merkezleri
Site içi arama
Eryaman'da Firma Ara
{Ana Sayfa }    {Güzellik İpuçları }    { Reklam }    {İletişim }
Ankara Güzellik Merkezleri
Ankara Güzellik Merkezleri
Ankara'da Güzellik Haberleri

Tarih : 14.06.2021 15:45:36 Bu haberi 1.181 kişi okudu.

Kompakt Peeling Dosyası




Peeling, birçoğumuzun cilt bakım rutini içinde yer alır. Hatta cilt bakım rutinimizi taçlandırmak için yaparız. Şöyle en pütürlüsünden yaptığımız peelingler...


 

Peeling, birçoğumuzun cilt bakım rutini içinde yer alır. Hatta cilt bakım rutinimizi taçlandırmak için yaparız. Şöyle en pütürlüsünden yaptığımız peelingler bizleri iyi hissettirir, ölü derilerimizden kurtuluruz ama bu yaptığımız ne kadar doğru, hiç düşündünüz mü? Peeling çeşitleri nelerdir? Peeling hakkında bildiklerinizi tazelemeye ne dersiniz? O zaman başlayalım!

 

Peeling nedir?

 

Peeling ciltteki ölü derilerden kurtularak cildi temizleme işlemidir. Eğer doğru bir peeling uygulaması yapmazsanız cildinize çok zarar verebileceğinizi biliyor musunuz? Cilt bariyerinize zarar vermemek ve sivilce oluşumunu engellemek için ciltteki sorununuza uygun peelingi yapmak en doğrusudur. Doğru uygulanmış bir peeling işlemi cildinizin ölü derilerden kurtulmasına ve ışıldamasını sağlar.

Peeling türlerine göre evde yapabilirleri olduğu gibi bir uzman tarafından da yapılanları mevcuttur. Peelingler üçe ayrılır: yüzeysel, orta ve derin peeling. Evde yaptığımız peeling yöntemleri genellikle yüzeysel peelinge girer.

 

Peeling çeşitleri nelerdir?

 

Cilt sorununuza ve cilt türünüze uygun peeling yapmak sizi çok daha sağlıklı cilde kavuşturacaktır. Tabii ki de ilk yapılması gereken cilt tipinizi doğru analiz etmektir.

 

• Kimyasal peeling, çeşitli kimyasal bileşenler sayesinde ciltteki ölü derilerin soyularak atılmasıdır. Soyulma sayesinde cilt derinlemesine temizlenir. Kimyasal peeling uygulandıktan sonra ciltteki izler, kırışıklıklar ve renk değişiminde azalma görülür. Kimyasal peeling kendi içinde de üçe ayrılır; hafif, orta ve derin.

 

• Fiziksel peeling ise, cildi aşındırıcı bir araç sayesinde manuel olarak ölü derilerin atılması işlemidir. Genellikle fiziksel peelingler bağımsız olarak kullanılmazlar, cildi yaşlanmaya karşı koruyan cilt rutinlerini tamamlayıcı işlevi vardır. Bu peeling türü uygulanırken küçük pütürlü ürünler ya da cilt bariyerine zarar vermeyen narin yapıdaki araçlar (ipek keseler, fırçalar, vb.) kullanılmalıdır.

 

• Enzim peeling, melaninin koyu renk lekelere dönüşmesini baskılayarak lekelerin oluşumunu azaltır. Ciltte oluşan koyu renk lekelerin renkleri açılarak tedavi edilir.

 

Kimyasal peeling ile enzim peeling arasındaki fark nedir?

 

Kimyasal peeling ile enzim peeling arasındaki temel fark: Kimyasal peeling cildin üst tabakasına, enzim peeling alt tabakasına etki etmesidir. Kimyasal peeling üst tabakada bir soyulma sağlayarak cildi tedavi eder. Enzim peeling alt tabakadaki melanin oluşumunu azaltarak cildi tedavi eder.

 

Enzim peeling hangi lekeleri giderir?

 

Tüm cildinizde bulunan lekeleri gidermek için oldukça etkilidir. Bunun yanında sıklıkla güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri (Lentigo), doğum lekeleri (Melazma) tedavileri için kullanılır.

Enzim peeling yapan bir ürün kullanıyorsanız ya da bir tedavi sürecindeyseniz mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Ayrıca yapılan tedavilerin ardından cildinizde tekrar lekelenmeler olabilir, bunun için sürekli güneş kremi kullanımını alışkanlık haline getirmelisiniz.

Eğer cildinizde güneş, yaş alma ya da doğum sonrası kaynaklı lekeleriniz varsa, ben sizlere Bio'si Leke Karşıtı ve Cilt Beyazlatıcı Kremini öneririm. Özel formüle edilmiş olup, içersinde bulunan meyan kökü, B vitamini + E vitamini ve shea butter ağacı özleri sayesinde güneş lekeleri, hamilelik lekeleri, sivilce izleri lekeleri en az 8 hafta düzenli kullanıldığında lekeleri azaltmaya yardımcı olacaktır.

 

Sağlıkla kalın.

 

 

Ankara Güzellik Merkezleri

Ankara'da Güzelik Bölgeler

Kategoriler

Ankara'da Güzellik Paylaşıldıkça Güzel

En Hit 10 Uygulama

Ankara Güzellik